Vegetarisk mässa i Malmö inspirerar och bjuder på jultema

– På Vegomässan har vi samlat de viktigaste aktörerna inom vegomat. Det blir provsmakningar av de nyaste gröna produkterna, matlagning inför publik med kokboksförfattaren Emma Kolback, musikuppträdande av Emil Jensen, föredrag, julklappar, konstutställning och massor av inspiration inför julen. Dessutom serveras den populära jultallriken med alla traditionella maträtter i vegansk tappning, säger Björn Gadd från Djurrättsalliansen.

Vegomässan med jultema arrangeras av Djurrättsalliansen den 8 december mellan klockan 10 och 17 i Chokladfabrikens lokaler i Malmö. Det är årets andra Vegomässa och föregångaren drog 1700 besökare den 2 juni i Stockholm.

– Det stora intresset bekräftar att vegomat är aktuellt idag och det är mycket glädjande! Idag har vi en livsmedelsindustri där djur behandlas som produkter och få konsumenter vet vilka mardrömmar som egentligen utspelar sig i djurfabrikerna. Ju mer mat som produceras utan våld och död, desto bättre för djuren, miljön och människorna. Att välja vego är ingen uppoffring, det är en fantastisk smakresa, fortsätter Björn Gadd. Han driver även den prisbelönta bloggen vegankrubb.se och står bakom Vegomässans magnifika jultallrik tillsammans med kocken och kokboksförfattaren Nina Andersson.

Djurrättsalliansen välkomnar alla nyfikna, vegetarianer som köttätare, att titta in på mässan och pröva seitankorven, chokladen, bakelserna, jordnötsburgarna, quinoamjölken, vegoosten och mycket annat. Missa heller inte den brittiska journalisten Tony Wardles föredrag om fiskeindustrin, skribenten och rapparen Nabilas vegotal eller intervjun med serietecknaren Liv Strömquist. Allt under ledning av den karismatiske konferenciern Victor Bernhardtz, vegan och programledare för Sex med Victor i SVT.

För fullständigt program och vägbeskrivning, se Vegomässan.org

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *