Tredje säsongen av Kjell blir julkalender

Kjell Foto: TV4

Kjell Foto: TV4

Det var sex år sedan dockorna Kjell, Birgitta och Peter syntes till men nu är de tillbaka! Den 1 december gör humorserien Kjell comeback i TV4 Play – som julkalender. – Det kan vara lätt att strössla med entusiasmen ibland, men jag är verkligen överlycklig över att få återse Kjell, Birgitta och Peter hos oss i TV4 Play, säger Niclas Janson, digital konsumtionschef.

Serien om dockan Kjell sändes första gången 2007 i ZTV och säsong två i SVT 2009. Sedan dess har efterfrågan på ytterligare en säsong växt och nyheten om en tredje säsong mottogs med jubel bland fansen. Den 1 december är det alltså dags igen.

I nya säsongen har Birgittas toto- och travfixering eskalerat till allt annat än hälsosamma nivåer. Peter förlorar fotfästet som ”underkover”-hockeytränare och tvingas ifrågasätta både sig själv och hela sin identitet. Samtidigt dras Birgittas son Kjell in i kriminalitet och dåligt betalda småjobb i samhällets utkanter.

– Jag är en av många Kjell-fans som ägnat nästan ohälsosamt mycket energi åt att längta efter en tredje säsong, och att den nu dyker upp i form av den roligaste julkalendern i mannaminne gör att vi längtar extra mycket efter julsäsongen här på fyran. Vi både tror och hoppas att alla fans blir mer än nöjda med resultatet, säger Niclas Janson, digital konsumtionschef.

Nya säsongen utspelar sig som vanligt mestadels i Stockholms förorter, men vi får även följa med på filminspelning på Gotland, uppleva polska galoppbanor och hälsa på i trendiga hårsalonger.

Serien sänds i 24 avsnitt med start den 1 december i TV4 Play. Kjell produceras av Tarot Pictures och är skapad av Björn Carlberg och Daniel Eskils.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *