Strömmas julbord i stockholms skärgård

Strömmas julbord är en svensk jultradition och en del av vårt svenska kulturarv. Med våra vackra sekelskiftesbåtar får du möjlighet att njuta av god mat och dryck medan skärgården i vinterskrud passerar utanför fönstret.

På våra julbord hittar du traditionella rätter som inlagd sill, gravad lax, julvört, patéer, Janssons frestelse, prinskorv, julskinka och allt annat som hör julens smaker till. Våra krögare bjuder även på sina egna favoriter ombord på sina fartyg.

På M/S Gustafsberg VII finns ett extra rikt utbud av sill och Calles egenkryddade snapsar medan krögare Peter bjuder på ceviche på skaldjur, fläskterrin och rensteksröra på M/S Prins Carl Philip. Den som tycker om hembakat julgodis och goda efterrätter ska söka sig till S/S Stockholm.

För den historieintresserade rekommenderar vi julbordet på M/S Waxholm III som anses vara den sista klassiska skärgårdsbåten från skärgårdstrafikens guldålder i början av 1900-talet. Här finns även de nästan bortglömda favoriterna dopp i grytan, lutfisk och Ris à la Malta.

Lilla charmiga M/S Östanå I som byggdes 1906, har endast plats till 60 personer vilket ger möjlighet till en mer intim jullunch i genuin skärgårdsmiljö för mindre sällskap

Välkommen ombord i jul!

Hemsidan

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *