Bra start för Hela Sverige bakar

Hela Sverige bakar. 2012. Gruppbild deltagare.


Premiären av Hela Sverige bakar lockade en rekordpublik till Sjuan. Hela 765 000 såg de engagerade hemmabagarna kämpa med smör, mjöl och marsipan för att baka den bästa prinsesstårtan.

– Bakning är en folkrörelse och succén är ett bevis på hur mycket människor engageras av kakor, tårtor och matbröd. Tilde, Johan och Birgitta är fantastiska som programledare och jury. Men det är våra färgstarka deltagare som verkligen gör programmet underbart och unikt, säger Malin Knave, exekutiv producent för Hela Sverige bakar.

Hela Sverige bakar sätter härmed nytt tittarekord för Sjuan. Bingolotto hade det tidigare rekordet från den 11 januari 2009 med 468 000 tittare.

– Det är ett sensationellt tittarrekord av sällan skådat slag. Sjuan är en kanal för alla och det är Hela Sverige bakar ett praktexempel på. Jag är så oerhört stolt över produktionens kvalitet, säger Anton Glanzelius, kanalchef Sjuan och TV11.

Hela Sverige bakar leds av Tilde de Paula. Juryn består av Birgitta Rasmusson och Johan Sörberg. Programmet sänds torsdagar 21.00 i Sjuan.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *