Ann Söderlund hyllar mammas paradrätter i 4 stjärnors middag

Veckans middagsgäster består av komikern Hasse Brontén, programledaren Ann Söderlund, kocken Alexander Nilsson och skådespelaren Sara Sommerfeld som både pratar barndomsminnen och barnförbjudet under sina fyra middagar.

Roligare middag blir det när en brokig kvartett välkända svenskar möts över middag hemma hos varandra under fyra kvällar. Deltagarna bjuder varandra på huvudrätt och efterrätt som spelat en roll i deras liv, två paradnummer eller signaturrätter som har en personlig historia.

Ex-polisen och komikern Hasse Brontén är först ut och lagar oxkinder som han hoppas lyckas med tack vare Christian. Till efterrätt blir det chokladgratinerade hallon med magisk hallonglass. Hasse pratar om tiden som polis och förvånar middagsgästerna genom att berätta om sin pappas sjukdom.

På tisdagen är det krönikören och programledaren Ann Söderlunds tur att bjuda på mat och då serveras det fläskfilé och fantastisk glace au four som en hyllning till sin bortgångna mamma och hennes paradrätter från 80-talet. Det blir en hel del barnförbjudna ord men också samtal om att inte bara leva som man ”ska” – med volvo, villa och vovve.

Onsdagkvällen tillhör kocken Alexander Nilsson vars vilda matlagande resulterar i hamburgare av bland annat oxhjärta. Alexander bjuder ut gästerna till Storholmen och delar med sig av minnen från barndomens USA. Det blir en vodkadränkt efterrätt och Christian förvånas av den militäriska ordning som finns bakom Alexanders kaotiska yttre. Sist ut är Sara Sommerfeld som lagar bouillabaisse och polska flamberade pannkakor och har svårt att släppa uppgifter till den mästerkock hon har som hjälp i köket.

Som matkunnig ciceron finns stjärnkocken Christian Hellberg med för att peppa matlagarna och ge middagen den sista finessen. Kokkonsten bedöms av middagsgästerna samt Christian och i slutet av veckan utses en vinnare som föräras med ett pris – en weekendresa för två.

Veckan därefter ser ut så här:

Måndag 17/10: Sara Lumholdt: Mammas kycklingcurrygryta
Pavlovatårta

Tisdag 18/10: Anna-Lena Brundin Italienska kalvfärsbullar a la Peppe på Norra Brunn Granskottsparfait.

Onsdag 19/10 Andreas Wilson Torskrygg med jordärtskockscréme och svensk pesto.
Hemmagjord lakritsglass med björnbärssufflé och crumbletopping.

Torsdag 20/10 Kjell Eriksson: Tacos
Chokladrulltårta med kaffe

Måndag-torsdag 10-13 oktober 19.00 i Kanal 5

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *