Andra säongen av Hela Sverige bakar

Hela sverige bakar

Hela sverige bakar

Kaveln är mjölad och ugnen uppvärmd – äntligen är det dags för tolv nya hemmabagare att slåss om titeln som Sveriges bästa. Precis som förra året står chansen att få ge ut en egen bakbok och titeln Sveriges bästa hemmabagare på spel. Tittarsuccén Hela Sverige bakar är tillbaka i Sjuan den 12 september.

Tolv passionerade hemmabagare samlas på Taxinge slott för att med hjälp av sina kunskaper om tårtor, kakor, bröd och bullar slåss om att vinna Sveriges största baktävling. Vinnaren får ge ut en egen bakbok och givetvis äran att bli utsedd till Sveriges bästa hemmabagare. Precis som förra säsongen utgör Johan Sörberg och Birgitta Rasmusson den kunniga juryn och Tilde de Paula Eby är programledare.

– Jag har längtat så mycket efter att få jobba med Hela Sverige bakar igen! Det var verkligen häftigt att träffa ett nytt gäng hemmabagare och vi kom varandra nära på en gång efter vårt första möte på Taxinge. Både deltagarna och jag visste mer om vad som väntade den här säsongen och redan från start kunde vi känna tävlingsnerverna, säger Tilde de Paula Eby.

Under tio veckor kämpar deltagare från hela Sverige om att vinna vårt lands största baktävling. Deltagarna får bevisa sig och sina bakningsfärdigheter i allt från tårtor och bakelser till bröd och pajer. Förra säsongen tittade i snitt 650 000 på Hela Sverige bakar varje vecka. Christina Gyllner vann tävlingen och fick som pris ge ut bakboken Sockerchock.

Deltagarna i andra säsongen av Hela Sverige bakar är:

Jonnha Hagenlöf Arabi, 28 år, affärsbiträde, Köping
Kajsa Löf, 34 år, arkitekt, Helsingborg
Mia Cronwall, 52 år, egen företagare, Hälleviksstrand
Robin Lundström, 25 år, sjukgymnast, Linköping
Thomas Persson, 41 år, rörläggare, Kullavik
Veronica Smedh, 24 år, elitidrottare alpina landslaget, Östersund
Gustav Lagerträd, 23 år, dragshowartist, Örebro
Caroline Ahlqvist, 32 år, massageterapeut, Vällingby
Birger Haglund, pensionerad gymnasielärare i svenska, Stockholm
Emma Wahlby Jonsson, 25 år, barnskötare, Visby
Fredrik Nylén, 35 år, HR-generalist, Lidingö
Ina Drakfors, 37 år, försäljningsansvarig, Järfälla

Hela Sverige bakar startar torsdag 12 september klockan 21.00 i Sjuan.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *